CHICKEN TIKKA MASALA
Wednesday, February 25, 2015
Na vaření mám minimum času a pravda, ani mi to moc nejde. Určitě se chci zlepšit, baví mě to, ale zatím si vystačím s tím málem, co umím. No a jelikož miluju i různé kuchyně a dnes jsem dostala chuť na indický jídlo, vrhla jsem se na nejjednodušší recept a přitom tááák výbornej.
Ode mě tedy nečekejte žádné kulinářské posty, tohle jsem nafotila jen tak, že to může být fajn tip pro někoho z vás, kdo je v kuchyni stejně "talentovaný" jako já :D.
Cestou z práce jsem se stavila mimo nové džíny v Topshopu také v Marks&Spencer a tam jsem koupila omáčku Tikka Masala (64 Kč), basmati rýži (76 Kč) a kuřecí řízky (135 Kč). Pravda, je to tam dražší, takže tam pro jídlo chodím opravdu výjimčeně. Ale zase je to tak výborný, že jednou za čas prostě musim :). I třeba to kuřecí maso, když srovnám s jiným, které kupuju například v Bille, tak tohle bylo úplně krásný, nic jsem z něho nemusela odřezávat. Basmati rýže se taky nedá srovnat s tou pytlíkovou, která se mi vždycky rozvaří.
Recept je zcela "stupidně" jednoduchý, a to:
Na pánev dáte omáčku Tikka Masala (já použila necelou půlku sklenice). Nepoužila jsem žádný olej ani tuk.
Do toho přihodíte nakrájené kuřecí maso na kostky. (maso jsem jen propláchla a nakrájela, nijak neochucovala, omáčka ho ochutí). Vaříte a ohříváte cca 15 min, dokud není maso úplně hotové.
Vedle v hrnci odsypete ze sáčku rýži, zalijete studenou vodou, osolíte, zamícháte a vaříte. Až přijde k varu, tak necháte vařit cca 5 min.
Celý ten proces tedy trvá čtvr hodinky a pak jen nandáte a je to naprosto mňam, jak z indické restaurace.
Najedla jsem se až až a jdu dál koukat na Keeping Up with the Kardashians. Krásný večer a příště zas móda, nebojte ;).
21 COMMENTS ♥
Tu omacku musim vyzkouset. :)
ReplyDeleteje ta omáčka vegan, prosím pěkně?
ReplyDeleteNeni :)
Deletei tak ti děkuju :)
Deletekde sledujes keeping up with kardashians? :)
ReplyDeleteTakove vareni je moc fajn!
ReplyDeleterychlý, dobrý :) určitě víc receptů :) jak se ti může rozvařit rýže z pytlíků? já jí vařím 15-17 min. a není rozvařená.
ReplyDeleteTak podle toho, která. Parboiled patrně nerozvaříš i kdybys chtěla. Tu vařit opravdu tak čtvrt hodiny, jinak bude nepoživatelně tvrdá. Není rýže jako rýže.
DeleteOjoj, až mám z toho hlad. :-)
ReplyDeleteklidne pridavej vice receptu!:) ja taky totiz nejsem zadna velka kucharkan a tipy na neco jednoduche se vzdycky hodi ;)
ReplyDeletea co jedl tvůj snounbenec? :-)) vaříš mu někdy?
ReplyDeleteByl pracovně pryč až do pozdního večera a on nemá rád indickou kuchyni, takže jsem toho takhle "zneužila" a uvařila si. A jasně, že nám vařím, někdy já, někdy on. Střídáme se, ale moc si na to nepotrpíme, protože máme vážně málo času. :)
DeleteDO M&S chodím ráda určitě se mrknu na tuhle omáčku a vyzkouším. Děkuji za tip na rychlé jídlo :)
ReplyDeleteMmm na to bych si pochutnala :)
ReplyDeleteBlog by Veru
Jenom maý tip: Já rýži doporučuji kupovat u Vietnamců (občas v rámci asijských týdnů v Lidlu), prodávají výbornou basmati (i jiné druhy) za rozhodně nižší cenu než v MS :)
ReplyDeleteTomuto říkat recept je dost nadnesene . M
ReplyDeleteObdivuju Tě, že se přiznáš, že se na to koukáš:)
ReplyDeleteVěc názoru, já bych teda radši stála u sporáku. :-)
DeletePříště si prosím recept na chléb s máslem.
ReplyDeletePříště si nezapomenout stoupnout do fronty, až se bude rozdávat smysl pro humor ;)
Deleteobčas si také koupím nějakou tuhle hotovou omáčku a splácám rychlou večeři, na které si člověk ale stále skvěle pochutná :)
ReplyDelete